Jongeren

Jongeren hebben steeds meer last van stress mede door de Corona beperkingen die door de overheid worden opgelegd.

Iedereen piekert wel eens, daar is op zich niets mis mee, een doktersafspraak waar je tegenop ziet, of een examen dat je gaat afleggen, kunnen allemaal redenen zijn om te piekeren. Het verschil tussen nadenken en piekeren is dat nadenken leidt tot een oplossing, terwijl er bij piekeren sprake is van een eindeloze reeks gedachten die maar door je hoofd blijven gaan. Die gedachten beginnen vaak met de woorden ‘Wat als…?’ ‘Stel dat…?’   De bedoeling van de meeste mensen die piekeren is waarschijnlijk om hun gedachten op een rijtje te zetten. Of om zichzelf voor te bereiden op een situatie. Maar niets is minder waar: piekeren leidt niet tot oplossingen of nieuwe inzichten. Veel piekeren kan leiden tot depressiviteit, of een burn-out. Bovendien kost piekeren veel tijd en energie.

Wij hebben een programma ontwikkeld waarbij wij de jongeren vertellen en laten ervaren dat er een mogelijkheid is om af te komen van het piekeren. Wij werken met de zelf ontwikkelde “DIT methode” ( direct toepasbare interventiemethode).

De resultaten zijn verbluffend en schenken de jongeren meer voldoening en levensvreugde.

Neem met onze onderwijsspecialist contact op voor een vrijblijvend gesprek om te kijken wat deze methode ook voor uw jongeren kan betekenen.

Voor prijzen graag contact opnemen met het secretariaat.