Trainingen

Omgaan met gedachtespinsels?
Hoe ga je normaal om met je gedachtespinsels, en zoals nu in de coronatijd?

Het programma van gedachtespinsels is ontwikkeld om beter met negatieve emoties om te gaan, anders te denken, anders te beleven, anders te voelen. Zelf de controle over je gedachten houden zonder dat gebeurtenissen of gedrag van anderen daar te veel invloed op hebben. De cursus is geschikt voor iedereen die beter inzicht in zichzelf wil krijgen, waardoor het lukt om betere keuzes te maken in zowel privé als werksfeer. Tijdens het programma kan je persoonlijke vraagstukken inbrengen.

Ons leven wordt vaak gedomineerd door gedachten in je hoofd. Iedere gedachte is een soort stem in je hoofd. Gedachten komen en gaan daar kun je niets aan doen. Waar je wel wat aan kunt doen is de stem in je hoofd die overal een mening over heeft. Zie deze stem als een soort klaagmuppet in je hoofd. Deze muppet bepaalt jouw leven en is gek op oordelen. Die muppet zorgt dat je onzeker of bang wordt.

Deze muppet oordeelt negatief over je net op het moment dat het goed met je gaat. Let er maar eens op hoe vaak hij tegen jou praat. Wees er maar eens van bewust hoe vaak die klaagmuppet zit te oordelen. Let maar eens op hoe vaak hij in de weg staat als jij je wilt ontwikkelen. Die muppet in je hoofd bepaalt een groot deel van je leven. Gelukkig is er goed nieuws! Jij bent niet deze muppet of gedachtespinsel.

Werkmethode

 • We maken kennis met elkaar, oefenen met situaties uit de praktijk. We spelen rollen en leren omgaan met agressie, angst, onzekerheid e.d.
 • We maken gebruik van theater improvisatie technieken en spelen in het hier en nu

Mensen reageren vaak onbewust vanuit oude patronen, schema’s en valkuilen Vaak zit hier een basisbehoefte onder die niet vervuld wordt.  Tijdens deze dag leer je welke schema’s en patronen vaak voorkomen en hoe je deze kan herkennen en doorbreken.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn in een groep. We leren spelenderwijs omdat humor een belangrijke rol speelt in onze trainingen.

Met theater krijg je inzicht in jezelf en leer je:

 • Dat je doelen kunt stellen die van belang zijn voor jezelf
 • Krijg je inzicht in je persoonlijke kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen
 • Krijg je inzicht in de effecten van je gedrag op jezelf en je omgeving
 • Verbeter je je communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je leert werken vanuit je eigen kracht, talenten en verlangens
 • Je vergroot je zelfvertrouwen
 • Toename in de bereidwilligheid om uitdagingen aan te nemen
 • Vind je een beter evenwicht tussen denken en doen
 • Hoe het lukt om meer diepgang te geven aan je relaties

Het programma vindt haar oorsprong in positief rationeel denken en voelen. De doelstelling is even simpel als noodzakelijk; een positieve kijk op het leven krijgen en houden. Je gelukkig voelen waardoor je lekker in je vel zit en beter presteert.

De opleiding bestaat uit 1 dag en is uit te breiden naar 2 dagen of een lesprogramma van enkele weken. De training geven wij klassikaal en online.

De online opleiding gaat via inschrijving of via in-company aanvragen.

Opleidingsdagen live in Doorn:

Maandag 17 mei 2021 09:30 tot 17:00

Maandag 26 juni 2021 09:30 tot 17:00 (verdieping deel 2) Programma

Maandag 20 september 20210 9:30 tot 17:00

Investering € 500,- btw vrijgesteld

Brochure